Matt Gibson's unexpected modernist masterpiece




Expect the unexpected from this award-winning space from Australia's Matt Gibson. You might be greeted by a traditional Victorian cottage facade., but then, you open the door to behold a modernist masterpiece.

From the Matt Gibson's site:

This renovation to a single fronted terrace involves the story of two pavilions, at the front a classic Victorian workers cottage and at the rear a new contemporary addition. The layout over the long narrow block involves a series of figure / ground relationships with 2 central courtyards mediating 3 built elements. The scheme is given additional resonance via level & material changes. The central mirrored courtyard acts as a powerful interstitial space & a metaphorical bridge of history between the front & rear dwelling. Decking boards run inside and outside and with concealed fold away doors confuse and blur notions of interior and exterior. Continuity of material and colour is integral to the sense of flow & movement and the tale of the site's history.

This post via http://thenorthelevation.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment