Pawson House 1999






Loving the sleek lines and simple yet warm materials chosen for this London house ...

"Planning regulations prohibited alterations to the front of this traditional nineteenth century row house in a conservation area in west London. Working within these restrictions, the design scoops out the interior in its entirety, leaving the protected fa├žade untouched. Floor layouts are radically redrawn to give the maximum amount of unencumbered space, while cuts made to the envelope allow natural light into the full depth of the plan. At the top of the house a glazed slot running the length of the ceiling allows light to spill down a triple-height staircase. Outside the conventional street elevation gives only a tantalizing glimpse of the new life which has been flipped into the frame of the old."


This post by & via John Pawson

No comments:

Post a Comment